+45 61 78 61 41 kontakt@bamsekort.dk

Om hæftet

Der er inkluderet et hæfte i Bamsekortene, der består af 24 sider. Hæftet er en introduktion til spil og aktiviteter, der egner sig til både enkeltpersoner og grupper. Hvis du er terapeut, lærer, forælder eller én der tilbringer kvalitetstid med børn, kan du finde lige, hvad du leder efter på siderne her. De forskellige spil og aktiviteter kan være med til at forbedre følelsesmæssige bevidsthed og ordforrådet om følelser hos børn, unge og voksne.

Spil

Spillene giver muligheder for at tale om følelser ved hjælp af imaginære situationer. De kan være med til at øge børns og unges ordforråd om følelser, og deres evne til at genkende og beskrive forskellige følelser.

Eksempel på et spil fra hæftet

Navnet på spillet er “Træk et kort piratvenner”. I dette spil handler det om at identificere følelser og bruge fantasien til at undersøge, hvordan og hvorfor forskellige følelser opstår.

 • Bland kortene
 • Hver spiller finder på et piratnavn og introducerer sig selv til de andre spillere
 • Piraterne skiftes til at vælge et kort og vender det med billedet opad foran sig. Resten lægges tilbage i bunken
 • Piraterne navngiver følelsen på det kort, som de har valgt og finder på en pirathistorie, der fortæller, hvorfor de føler på den måde
 • Piraten trækker igen et kort og navngiver den nye følelse og fortæller, hvad der fortsat sker i historien
 • Hvis piraten synes det er sjovt, kan han eller hun fortsætte med at trække et nyt kort og bygge videre på samme historie

Ved første træk får spilleren en trist bamse. Historien kan lyde sådan her: ”Jeg føler mig ensom. I dag besøgte vi en lille ø. Jeg faldt I søvn, og da jeg vågende igen havde de andre pirater efterladt mig alene.” Ved andet træk får den samme spiller en vred bamse. “Nu er jeg meget vred, fordi de også stjal mine penge.” Ved tredje træk får spilleren en glad bamse. “Jeg var så vred, at jeg kastede mit sværd i jorden. Det lavede en underlig lyd, og jeg indså, at det havde ramt en nedgravet kiste fuld af skatte. Nu er jeg meget glad.”

Eksempel på terapeutisk brug fra Pdf. filen

Der følger også en pdf. fil med, ud over hæftet, med ideer til at bruge Bamsekortene terapeutisk. Her er et eksempel fra pdf. filen på, hvordan du kan indlede en samtale med Bamsekortene:

 • Har noget ændret sig siden du/vi lavede aftalen til i dag?
 • Vil du vælge et bamsekort, der viser, hvordan du havde det før, du lavede aftalen, og et kort der viser, hvordan du havde det, da du havde lavet aftalen

Det kan være svært at åbne op og sætte ord på følelser. Derfor kan terapeuten ved hjælp af bamsekortene spørge:

 • Er der en bamse, der udtrykker, hvordan du føler lige nu?
 • Er det den samme bamse, som i går eller sidst vi mødtes?
 • Jeg har beholdt de bamser, du har valgt, hver gang vi mødtes, – hvilken én af dem har det ligesom dig i dag?
 • Vil du fortælle mig om den bamse, du har valgt i dag? Hvordan har den det i dag/lige nu?

Du får en oversættelse på dansk tilsendt om pdf. fil – samt en pdf. fil med ideer til at bruge kortene terapeutisk.

 

DU KAN KØBE BAMSEKORTENE VED AT MOBIL PAY PÅ 61 78 61 41

SEND HEREFTER EN SMS MED DIN ADRESSE OG E-MAIL
OG BAMSEKORTENE ER PÅ VEJ TIL DIG