+45 61 78 61 41 kontakt@bamsekort.dk

Bamsekortene

Bamsekortene er et redskab til at tale om følelser med børn, unge og voksne. De er perfekte til socialrådgivere, psykologer, psykoterapeuter, pædagoger, lærere, forældre og andre. Bamsekortene er baseret på den ide, at det er grundlæggende vigtigt at tale om følelser for vores velbefindende.

De består af i alt 48 forskellige kort med forskellige følelsesudtryk. De er en nem måde at identificere og udforske følelser på. Der er ingen tekst på kortene, hvilket gør dem brugbare til alle aldre og situationer. Og de har ingen køn eller nationalitet. Kortene måler 10 x 15 cm og ligger i en æske med et lille hæfte på engelsk fyldt med ideer til, hvordan du kan bruge kortene. Oversættelse på dansk kan sendes som pdf. fil. Samt en pdf. fil med ideer til at benytte Bamsekortene som terapeutisk redskab. De har været produceret siden 1992 i Australien og er til stor glæde for mange mennesker i hele verden.

Bamsekortene kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Deres funktion afhænger af, hvad du ønsker at bruge dem til. Brugt uformelt kan de fungere som sjove spil eller som del af mere strukturerede aktiviteter. Hvordan de end bruges, er deres effekt, at de opmuntrer børn, unge og voksne til regelmæssigt at udforske og tale om følelser.    

Fordele ved at bruge af Bamsekortene

  • Forbedre barnets eller den unges ordforråd om følelser og evnen til at beskrive følelser
  • At tale om følelser, selv de svære bliver lettere
  • Forbedre barnets og den unges evne til at genkende, acceptere og udtrykke deres følelser på en sund måde
  • Styrker deres empati og sociale kompetencer
  • Forbedre den individuelle adfærd og adfærd i grupper

Tal

Kortene er nummererede. Tallene repræsenterer ikke nogen form for skala eller pointsystem, men de gør det lettere at huske, sammenligne og spore ændringer over tid. Tallene er også nyttige i forhold til at spille nogle af spillene.

Farver

Farverne på kortene er valgt ud fra den følelse Bamserne udtrykker:

  • Orange og gul repræsenterer glæde
  • Grøn er neutral
  • Blå repræsenterer tristhed
  • Lilla repræsenterer frygt
  • Rød repræsenterer vrede 

Dette er blot én måde at opfatte farver på. Der er selvfølgelig mange andre måder at se og forstå farver på. De 24 farver er i par, og lægger du dem i en cirkel fra 1- 48, danner de et farvespektrum som i en regnbue.

Bamsekortene er designet af John Veeken fra Australien, der er grafiker med mange års erfaring i at illustrere børnebøger. Desuden har han arbejdet som sygeplejerske i psykiatrien i mere end 25 år.

Jeg kan anbefale kortene. Jeg bruger dem både til børn, og når jeg skal have børn, og deres forældre til at tale sammen om følelser.

Dorthe B

Familie- og parterapeut

Jeg kan varmt anbefale dem. De kan bruges både terapeutisk og som et sjovt familiespil, hvor de små kan være med.

Sonja S

Psykoterapeut & Hypnoterapeut

DU KAN KØBE BAMSEKORTENE VED AT MOBIL PAY PÅ 61 78 61 41

SEND HEREFTER EN SMS MED DIN ADRESSE OG E-MAIL
OG BAMSEKORTENE ER PÅ VEJ TIL DIG